OD: 1, Oljepessimisten: 2


Oljedirektoratets egne prognoser for oljeutvinningen har visserlig blitt bedre, men vi aner stadig en uvillighet mot å innse den uungåelige nedgangen. Det er reflektert i prognosene som jevnt over ligger for høyt, og da særlig mot slutten av året (i begynnelsen av året ligger de derimot for lavt). Jeg la for moroskyld inn et estimat for 2012 som helt enkelt var fjoråret – 6.9% (nedgangen 2011 mot 2010). Så langt stemmer det bra, og i januar og mars var treffsikkerheten bedre enn ODs:

Det enkleste er ofte det beste!

Dette innlegget ble publisert i Peak Oil. Bokmerk permalenken.

2 svar til OD: 1, Oljepessimisten: 2

 1. Magnus sier:

  Spennende utvikling, alle sier det er så gode tider i oljebransjen om dagen, veldig høy aktivitet. Er vel egentlig en stor undertrykt desperasjon. Jeg jobber i bransjen selv, mye offshore rundt i hele verden og på reisefot hele tiden. Hovedsaklig på leterigger/skip som prøver å finne ny olje, men noen borer desperat for å holde liv i Gullfaks og Statfjord osv osv her i gården. Enormt med nye bestillinger av nye boreskip/rigger for hovedsaklig leting.

  Nå leste jeg nettopp at Delta, verdens nest største flyselskap som er Amerikansk forøvrig kjøper sitt eget raffeneri for å sørge for billigere drivstoff. Det sier jo bare litt, de bruker nå 36% av drifsresultatet på drivstoff.

  Høyere aktivitet enn noen gang, folk kaller det gode tider, men hvordan kan rekordinvisteringer som sprenges hvert år være gode tider når produksjonen bare synker.

  For all del, skal ikke være for dyster, men liker å være realist, vi går en spennende tid i møte, men ingen tenker over disse tingene, og det forundrer meg. God blogg, liker å følge med her 🙂

 2. John Christian sier:

  Det også skremmende hvor lite satsing det er fra staten på etableringen av nye energikilder og forflytningen av transportnæringen over til elektrisk fremdrift. Norge er heldigvis noen av de fremste på elbiler som viser at den politikken virker bra, men mange jeg snakker med er ganske ukjent med at verdens oljekonsum er på hell. For den meninge mann i gata går fremdeles med illusjoner om at oljen tyter ut av bakken fremdeles, noe media har vært flink å opprettholde. Media er flinke å skrive store overskrifter om KJEMPEFUNN, men de tar seg sjeldent tid til å vise regnestykket hvor de deler funnet med 85 millioner fat om dagen for å vise at kjempefunnet tilfører ca 15 dager med dagens konsum på verdensmarkedet. Ignorance is bliss, heter det…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s